Швидкомонтовані споруди та будівлі

Виробництво швидкомонтованих будівель і споруд в даний час набуває все більшої популярності, кидаючи виклик традиційним методам капітального будівництва. У технології будівництва таких будівель закладено використання зварних балок, профнастилу, профільних труб та сендвіч-панелей. Тобто. все, що є нового в будівництві, можна побачити на будівельних майданчиках, де монтуються споруди і будівлі, що швидко зводяться.

Як результат, має місце визнання будівельниками та замовниками економічної ефективності такого типу будівництва. Спорудження швидкомонтованих будівель має ряд великих переваг, якщо порівнювати його з будівництвом цегляних або залізобетонних аналогів.

Так, перш за все можна досягти суттєвого скорочення часу будівництва: будівля зводиться за лічені дні, а це означає, що інвестиції починають повертатися у більш короткий термін;

На будівництві швидкомонтованих будівель і споруд спостерігається реальна економія фінансових засобів замовника, тому що прямі витрати на їх зведення нижче на 30-40% порівняно з витратами на будівництво таких будівель з цегли або залізобетону;

Конструкції швидкобудуюємі будівель характеризуються оптимально низькою вагою, що дозволяє заощадити як на спорудженні фундаменту, так і на перевезеннях цих конструкцій і матеріалів, пов’язаних з ними.

Швидкомонтовані будівлі мають мінімум обмежень на їх зведення, що дозволяє будувати такі будівлі будь-яких розмірів по ширині, довжині та висоті, тобто. відповідно до особливостей бізнесу. З’являється можливість монтувати швидкобудуюємі будівлі з вільним простором без колон і опор до ста метрів.

Є переваги і в момент розробки проектної документації, що виражається в досягненні високої точності опрацювання всіх вузлів, а це обертається повнішим комплектуванням будівлі всім необхідним кріпленням, герметикою, ущільнювачем тощо;

Важливою перевагою є те, що на будмайданчику відсутні мокрі процеси.

Ще до сказаного можна додати такі переваги, як високий рівень заводської готовності великих вузлів і деталей, високу ремонтопридатність, простоту роботи із заміни панелей у разі їх механічного пошкодження.

У результаті, прийнявши рішення будувати будівлю, що швидко зводиться, замовник здійснює вигідні інвестиції в перевірені часом рішення сучасного будівництва.

На вартість швидкобудівельного будинку, безумовно, впливає масштаб будівництва та інші фактори. Але все ж таки вигод у такого будівництва можна легко визначити навіть на око: порівнюючи легкі оригінальні конструкції складів або офісних будівель з важкими аналогічними спорудами з бетону і цегли, можна відразу сказати, що вартість будівель, що швидко будуються, буде істотно нижчою. Це лише дасть замовнику можливість вільні фінансові ресурси направити до інших напрямів свого бізнесу.

Технологією спорудження будівель, що швидко будуються, передбачається дві концепції:

зварне з’єднання сталевих рам. Цю технологію можна використовувати з високим рівнем контролю якості процесу, чого можна досягти у заводських умовах і, що важливо, безпосередньо на будмайданчику;
з’єднання рам на болтах, що є вельми популярним способом збирання конструкцій на Заході. Такий спосіб має низку переваг: він зменшує вплив на процес людського фактора і дає можливість чіткого контролювати якість складання;
Обидві концепції сприяють збільшенню швидкості будівництва конструкцій: створюють можливість демонтувати і транспортувати конструкцію будівлі на нове місце, тобто. надають їм високої мобільності.

Каркас будівлі збирається із плоских сталевих рам, виготовлених із металоконструкцій. Ці рами жорстко чи шарнірно встановлюються на залізобетонних фундаментах, далі їх розкріплюють за допомогою металевих прогонів та розпірок. Цим створюють систему з вертикальними та горизонтальними зв’язками, тим самим утворюється загальна жорсткість каркасу. Всі вузли та деталі каркасу обробляються антикорозійним захистом (грунт ГФ-02) та їх можна додатково пофарбувати емалевими фарбами у кольори, погоджені із замовником. На каркасі вмонтовуються сендвіч-панелі.

Дизайн швидкомонтованих будівель – це теж важливий момент, який знаходиться під контролем проектувальників та будівельників. Справа в тому, що при обробці фасадів успішно можна використовувати всі сучасні та високотехнологічні матеріали.

Також будівництво таких будівель дає можливість застосовувати популярну на сьогоднішній день технологію облицювання: використання навісних фасадів, що вентилюються. Вони хоч і є складними технологічними системами, але наявність безлічі переваг дозволяє йти на їх спорудження. Однак натомість ми знижуємо втрати тепла взимку, а в жарку пору року попереджаємо перегрів будівлі. Завдяки вентильованим фасадам у всій будівлі створюється оптимальний мікроклімат.

Всі необхідні комплектуючі для будівель, що швидко будуються, підлягають виготовленню в заводських умовах і в готовому вигляді доставляють.