Металоконструкції у побуті. Зміцнення балкона

Про необхідність зміцнення свого балкона повинен задуматися кожен, хто збирається засклювати його або якщо його стан викликає побоювання, а пов’язано це насамперед із старим станом житлового фонду. Як правило, люди з подібною проблемою звертаються до спеціалізованих організацій, але бувають випадки, коли зміцнити балкон можна і самостійно.

Чому потрібно зміцнювати балкон?

Щодо старих будівель, то тут все, впевнені, гранично ясно. Залишати без уваги аварійний балкон загрожує дуже поганими наслідками. Що ж до скління, то тут потрібно розуміти, що металопластикові або дерев’яні склопакети мають свою вагу, причому значну. Це додаткове навантаження на балкон, яке проектом могло бути не передбачено, тому щоб додати надійності конструкції її та потрібно зміцнювати.

Способи зміцнення балкона за допомогою металоконструкцій.

Власне, таких способів лише два, причому перший із них підійде для балконів, які розташовані на перших поверхах будинку. Це зміцнення знизу, коли металоконструкції виконують роль колон, підпираючи балкон. Як правило, у такому випадку застосовують дві металеві опорні конструкції, забетоновані в землю.

В іншому, більш універсальному випадку балкон укріплюється за допомогою металевих стрижнів. У стіні квартири проводиться наскрізне буріння, після чого в отвір вставляється потужний стрижень, до якого кріпиться конструкція балкона.

Зазначимо, що реконструкція застарілих балконів відбувається також із використанням металоконструкцій. При цьому балкон обшивається новим металевим каркасом, що прикріплений до стіни будинку. Для утеплення таких балконів можна застосовувати піноблоки, але мінус у цьому випадку полягає в тому, що вони мають великі розміри, тому на маленьких балконах їх застосування непрактичне.

Ну і останній варіант – це коли балкон зовсім непридатний для експлуатації і бетонна плита повністю зрізається. Після цього з металоконструкцій утворюється сітка, робиться опалубка і все це заливається бетоном. Нове перекриття можна буде обкласти піноблоками, посилити металокаркасом, загалом зробити все так, як вам завгодно. Нова конструкція витримає такі навантаження.