Кутові шліфувальні машини

Кутові шліфувальні машини (КШМ), які в народі болгарками, мають ширше застосування, ніж просте полірування поверхонь. З їх допомогою можна проводити різання металів та кахельної плитки, штробити бетонні та кам’яні стіни. Цей електроприлад повинен бути присутнім у наборі інструменту кожного майстра, що поважає себе – можливості болгарки суттєво полегшать роботи, які ви проводите при ремонті.

Використання в побуті та для професійних цілей

Просто змінюючи насадки, за допомогою КШМ можна зачистити від старої фарби ворота гаража або за кілька хвилин нарізати сталевий куточок. Використання кутової шліфувальної машини допоможе заощадити час, якого так не вистачає, або дозволить виконати значно більший обсяг робіт. До того ж застосування власного електроінструменту позбавить вас необхідності оплачувати працю найнятих працівників.

Перед покупкою болгарки Makita варто подумати про те, які операції виконуватимуться за її допомогою. Для домашнього використання підійде електроприлад із двигуном 800–1500 Вт та можливістю встановлення диска 125 мм. Професіоналам ми пропонуємо шліфувальні машини потужністю понад 2500 Вт та можливістю встановлення дисків 230 мм.

Види кутових шліфувальних машин

Усі кутові шліфувальні машини (УШМ) можна поділити на наступні дві категорії:

  • Побутові.
  • Професійні.

До першої категорії належать пристрої, які застосовують періодично в побуті. Для того, щоб виконувати дрібні роботи, можна застосовувати шліфувальні машинки, діаметр яких становить 115 до 150 мм. До найбільш популярної моделі можна віднести кутову шліфувальну машину Makita GA5030X5 з діаметром дисків 125 мм. 

Друга категорія включає професійні машинки, які можуть витримати роботу протягом усього дня або зміни. Вони мають захист від шуму та бруду. Також вони мають особливі системи, які допомагають забезпечити безпеку та комфортне використання обладнання.

Вибір кутової шліфувальної машини

Для того, щоб вибрати оптимальну модель болгарки, слід визначити ті завдання, які необхідно вирішити за допомогою даного пристрою. Також при виборі шліфувальної машини слід враховувати тип матеріалів, які відпрацьовуватимуться з її допомогою.

Технічні установки пристроїв можуть бути різними. Це залежатиме від їхнього конструктивного виконання. Машинки мають різну технологічну модифікацію пристрою та оснащення.

Шліфувальні машини можуть мати одну або дві ручки. Цей параметр також необхідно враховувати під час їх вибору.

На вибір моделі болгарки впливають її характеристики. До основних параметрів шліфувальних машин відноситься діаметр дисків та потужність.

Купити якісну болгарку в інтернет-магазині?

Якщо Вас цікавить кутова шліфувальна машина Макіта, купити її Ви можете в інтернет-магазині «Макіта Онлайн». У нас представлений великий вибір електроінструментів, у тому числі й болгарка Макіта 125 з регулюванням обертів. Наші інструменти мають гарантію якості та довговічні в експлуатації. Про це свідчать численні позитивні відгуки наших клієнтів.