Робота із металом. Вальцівка

Метал – це незамінний матеріал у сучасному світі. Однією з найважливіших характеристик металу є його гнучкість. Саме ця його властивість дозволяє виготовляти металоконструкції будь-якої форми.

Вальцювання металу – це один із способів його обробки, заснований на прокаті або обробці під тиском валків металевої заготовки. Даний вид обробки металу робить структуру заготівлі щільнішою, при цьому покращуючи її основні властивості.

Технологічний процес при вальцьуванні металу має кілька етапів:

  1. Підготовка вальців;
  2. Прокатка листа або бруска;
  3. Проміжний відпал;
  4. Обробка тріщин і задирок;
  5. Завершальна прокатка та відпал.

Однією з найважливіших умов якісного вальцювання є відсутність тріщин та задирок на заготівлі. З’явитися вони можуть від занадто сильного обтискання бруска валками, нерівномірної напруги, що виникає в процесі вальцювання, і при нерівномірному відпалі.

Виявляються та усуваються ці дефекти після проміжного відпалу, на 4 етапі вальцювання металу. Якщо продовжити прокатку, не провівши роботу з їх усунення, то далі тріщини та задирки тільки збільшуватимуться і посилюватимуться. Усувається шлюб відкушуванням та відпилюванням задирок і вибором тріщини надфілем. Після цього, для зняття напруги з металу, заготівля відпалюється і продовжується прокатка. В результаті поглиблення, що утворилися, вирівнюються.

Вальцювання металу може застосовуватися для плющення, ущільнення, здавлювання заготовок, що пропускаються, а також для надання їм рівномірної товщини і лиску. Процес може відбуватися як у нагрітому, так і холодному стані. Також при вальцювання можуть нагріватися і вали, і листи, що пропускаються, швидкість проходження заготовок теж може бути різною. Вали виготовляються із чавуну чи сталі.

Вальцовка застосовується у багатьох виробничих процесах – наприклад, для надання картону, паперу або фотографій полірування та щільності, при виготовленні гумових виробів тощо, – проте головна сфера застосування вальцювання – обробка сталі та заліза. Особливо актуальний цей процес при отриманні листового, смугового та рейкового заліза, яке застосовується в тому числі і при виробництві металоконструкцій.